Elikadura, Landa Garapena, Nekazaritza eta Arrantza Saila

Berme-markak: Euskal Baserri


Ezaugarriak

Euskal Baserri markaren babespean ekoizten diren baserriko produktuak (letxugak, kiwiak, madariak, sagarrak, porruak, intxaurrak, hurrak, zerbak,…) Euskal Autonomia Erkidegoan ekoitzi behar dira, eta indarrean dagoen kalitate arauak fruitu eta barazki freskoen inguruan zehazten duenaren arabera, Estra eta Lehenengo kategoriakoak izan behar dute.

Ekoizpen Eremua

Euskal Baserri markaren babespean ekoizten diren baserriko produktuak Euskal Autonomia Erkidegoan ekoitzi behar dira, eta indarrean dagoen kalitate arauak fruitu eta barazki freskoen inguruan zehazten duenaren arabera, Estra eta Lehenengo kategoriakoak izan behar dute.

Kontrol eta Ziurtapenerako Erakundea

HAZI Fundazioak beharrezkoa den kontrol sistema ezartzen du produktuaren prozesu osoan zehar: ekoizpenean, kontserbazio eta biltegiratzean, garraio, ontziratze, maneiu eta merkaturatzean. Kontrol sistema honen helburua da, "Euskal Baserri" bereizgarriarekin identifikatzen den produktuak bere arautegian ezartzen diren baldintzak zein aplikagarri izan daitekeen gainontzeko arautegia ere betetzen duela ziurtatzea.

HAZI Fundazioa
Helbidea: Muntsaratz Auzoa, 17-A (Muntsaratz Dorrea)
48220 Abadiño. Bizkaia
Tfnoa: 946 030 330
Faxa: 946 033 953
Web orria: www.euskolabel.hazi.eus

Araudia

"Euskal baserri" bermeko markaren arautegia

Enpresa Ontziratzaileen Zerrenda

Azken aldaketako data: