Prezioak jatorrian eta azken puntuaneri buruzko txosten interaktiboa
Estatistika ikusi
Xehetasunak
Metadatuak: RDF
-
Datuen iturria
-
MotaEstatistika | Estatistika ofiziala (Euskal Estatistika Planaren barruan edota Urteko Estatistika Egitarauan)
- Gaia
-
Etiketak
-
Geografia eremuaEuskal Autonomia Erkidegoa
-
Sortze-data2024/05/10
-
Eguneratze-data2024/05/10
-
Eguneratze-maiztasunaHileroko
Deskribapena
Elikadura-produktuen merkaturatze-katean zehar egiten diren eragiketek zuzenean eragiten dute produktu horien azken prezioetan. Behatokian, produktu beraren prezioen arteko aldea aztertzen da, merkataritza-kateko bi posizio hauetan:
• Jatorrian (nekazaritza- edo abeltzaintza-ustiategian, ekoizleen elkartean, lonjetan)
• Azken puntuan (supermerkatuetako PSP, BEZik gabe)
Salmenta-puntuetan, prezioak % 300 inguru hazten dira, batez beste, ekoizleak jasotzen duen prezioarekin alderatuta. Aztertutako produktuek Euskadin dute jatorria, eta batzuek kalitatezko marka hauek dituzte: Eusko Label, Euskal Baserri, Euskal Okela, Euskal Sagardoa eta Arabajo Errioxa.